Iso O:n synty

Kaikki alkoi siitä, kun Lappeenrantalainen tanssipersoona ja tanssikisailija Keräsen Kake lähetti joukolle Oululaisia tanssikisailijoita kutsun tulla hänen 50-vuotissynttäreilleen Lappeenrantaan. Aloimme miettiä, mitä antaisimme lahjaksi tälle kaverille, joka ei halunnut lahjaksi mitään tavaraa tai rahaa. Mieleemme tuli heti, että senhän täytyy sitten olla joku tanssiesitys. Emme halunneet kuitenkaan esittää mitään tavanomaista tanssiesitystä, vaan mietimme, että sen täytyisi olla jotain sellaista, mitä Kake ei osaisi odottaa...

Ei mennyt kauankaan kun Aaltosen Sari heitti idean: Hän oli kuullut radiosta tai jostain räppärin nimeltä Pikku G esittämän biisin "Kaikki baunssaa", joka oli vuoden 2003 ykköshittejä. Tämä biisi oli jäänyt hänellä soimaan päähän, kunnes hän yht'äkkiä oli keksinyt, että tuohon biisiinhän voisi vaihtaa sanat, jolloin biisistä tulisikin "Kake humppaa". Ja tämän biisin esittäjien, eli Oululaisten vieraiden nimeksi tulisikin sitten Pikku G:n sijaan Iso Oulu, eli Iso O.

Kaken humppa on jäänyt monien ihmisten mieliin mm. siitä syystä että hän Oulun Kunkkukisojen ekakertalaisena tanssi Raijansa kanssa hulluttelemalla suoraan yleisen sarjan A-finaaliin, mikä oli sellainen temppu, että Lappeenrantalaisen Tanssikoulu Onnenmaan opettajana toimiva Mika Väisänenkin oli todennut, että: "Sinä et Kake taida edes ymmärtää minkälaisen tempun teit!" No ei ne Kaken temput siihen loppuneet, vaan mies tanssi vielä samana vuonna Joensuussa Raijan kanssa 40-sarjan humpan Suomenmestariksi!

Tästä saimme sitten kimmokkeen alkaa tekemään tuota räppiä. Muutimme sanat ja räppäsimme sen vielä porukalla CD-levylle. Ajattelimme että on parempi esittää tuo räppi backuppina CD:ltä, kun kenelläkään ei meinannut treeneissä pitää pokka tuon esittämisessä! Koska kaikki olivat menossa omia reittejään omilla autoillaan Lappeenrantaan, mm. Aaltoset Joensuun kautta, eikä yhteisiä treenejä ehditty pitää, teimme jokaiseen autoon oman CD:n, jotta saatoimme treenata räppäämistä ja miettiä esittämistä matkanvarrella. Muutamat ikimuistoiset parkkipaikkatreenit ovatkin jääneet tämän porukan mieleen!

Esiintymisasuiksi olimme painattaneet kaikille mustat t-paidat, joiden selässä oli Iso O:n logo. Tämän lisäksi kaikilla oli mustat pipot ja mustat väljät housut. Esityksessä Ossilla oli päällään Kakelle varta vasten teetetty Iso K-takki ja Kimmosta tehtiin Oulun Neekeri. Myöhemmin myös Raija sai oman pikku-R takkinsa.

Räppiesitys itsessään oli valtava menestys ja Kakekin oli kyllä AIKA ihmeissään kun 16 "Oulun kovinta räppäriä" esitti hänelle varta vasten tehdyn synttäriräpin. Vanha teatterilainen oli asiasta todella otettu. Kake sai takin lisäksi omakseen myös oman "Kake humppaa"-CD:n, johon hän teetti kehykset ja ripusti sen olohuoneen seinälle kunniapaikalle.